OSAP 1206

A 2021-es évre vonatkozó statisztika elkészült. A statisztikai táblázat felépítése nem változott az előző évihez képest, ezért a beüzemelés is jóval egyszerűbb folyamat. Le kell tölteni az új exe -t, pl. innen:
https://drive.google.com/file/d/1XNdY0MNOpkhiUCa8uuIJG2mnVjmduXmX/view?usp=sharing, és a letöltött exe-t be kell másolni az  ..\Xosap2019\ mappába, majd elindítani a szokásos paraméterrel. (pl: xosap2020.exe MS).

A típusokat sem kell újra összerendelni, elég a táblázatot üríteni és mehet a kigyűjtés.

Akik eddig esetleg nem használták még, vagy valamilyen oknál fogva letörölték a régebbi mappákat, letölthetik az előző évi teljes csomagot innen: https://drive.google.com/file/d/11jPJi8V468IIPiFNGjwceMUVbHpi9z_-/view?usp=sharing

Ezt ki kell tömöríteni, és a már fentebb említett lépések elvégzése után indítható a kigyűjtés. Természetesen ebben az esetben a típus összerendeléseket meg kell csinálni a kigyűjtés előtt.

Járási programváltozatunkban a változás átvezetése megtörtént! 


Postai utalási díjak változása

2022 január 1-től változtak a kifizetési utalványok díjai. A hatályos díjak elérhetőek a posta honlapján. Szociálpolitikai programjainkban (SQL, települési) az utalás menüben érhető el a Postai díjak menüpont, ahol a felhasználóknak kell átvezetni a díjváltozást.

Járási programváltozatunkban a változás átvezetése megtörtént!

Blogunk

Vészhelyzeti segély hosszabbítás - 556/2020. (XII.4.) kormány rendelet 9. §

A Kimera Szociálpolitika programban kötegelten meghosszabbíthatóak az érintett segélytípusok, majd a vészhelyzet megszűnésével kötegelt lezárás biztosított a megadott végdátummal.
A meghosszabbítás a speciális menüből az Gyermekek számára egyszeri támogatás kötegelt kiadása menüpont alatt érhető el. Itt meg kell adni a pandémiás időintervallumot, ki kell jelölni a meghosszabbítandó támogatástípust, majd a kigyűjtés után a szokásos módon kell kiadni az új típusként felvitt, vészhelyzeti támogatást. 
Csak azon tételek kerülnek kigyűjtésre, melyek végdátuma bele esik a pandémiás dátumintervallumba, és nincs ugyanilyen aktív tétele az érintett segélyezettnek.
A vészhelyzeti segély kezdődátuma a meghosszabbítandó segély végdátuma utáni első nap lesz, és a végdátuma üres marad.
A pandémiás időszak végével a vészhelyzeti segélyek rendszergazdai joggal a Kötegelt esemény lezárás menüpont alatt zárhatóak le a szokásos módon.

Ez a funkció bármikor használatba megrendelhető és használatba vehető. Semmilyen illesztést, vagy egyedi átalakítást NEM IGÉNYEL az ASP Iratkezelő Szakrendszer oldaláról.

Cégtörténet

2019.12.23

A KIMERA Plusz Kft. közvetlen elődje 1990-ben gmk-ként alakult. Legelső termékünk egy önkormányzatoknak kifejlesztett Szociálpolitika program volt.

A KIMERA - NRSZH PTR kommunikáció biztosítja, hogy a KIMERA Szociálpolitikai programban a megszokott módon dolgozva a szükséges adatok a kommunikáció révén felkerüljenek az NRSZH PTR programba. A kommunikáció eredményeképpen megérkezik az elbírálási azonosító, mely a határozatokon kötelező adat.